16 vidutinio dydžio pyragėlių:
Tešlai:
50 g sviesto;
Žiupsnelis druskos su jodu;
150 g miltų;
120 g tirpių avižinių dribsnių;
30 g krakmolo;
5-7 kiaušiniai.
Žolelių kremui:
250 g minkšto tepamo varškės sūrio arba varškės;
2 valg. š. pieno;
Kapotų mėgstamų žolelių mišinio;
Druskos su jodu;
Pipirų.
Krienų kremui:
200 g liesos varškės;
2 valg. š. pieno;
2 valg. š. krienų;
Druskos su jodu;
Šviežiai maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Tešlai sviestą supjaustyti gabalėliais ir kaitinti su druska bei 375 ml vandens. Puodą nuimti nuo viryklės, kai sviestas ištirps. Miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais ir krakmolu, viską iš karto suberti į puodą su skysčiu ir stipriai maišyti, kol susidarys tešlos gniužulas, lengvai atsiskiriantis nuo puodo kraštų. Tešlą ataušinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Maišikliu vieną po kito į tešlą įmaišyti tiek kiaušinių, kad tešla pasidarytų blizganti ir sunkiai tįstų nuo šaukšto. Paruošit konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu. Į jį dėti tešlą. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išspausti 16 pailgų tešlos juostelių (juostelių galus galima gražiai užriesti). Jas dėti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepti 8-10 min.
Įdarams skirtus produktus gerai sumaišyti. Atvėsusius plikytus tešlos pyragėlius perpjauti pusiau į du sluoksnius. Kiekvieną pyragėlį įdaryti vienu ar kitu kremu ir tuojau pat patiekti.