5 kiaušiniai;
25 g sviesto;
250 g miltų;
25 g mielių;
125 g cukraus;
150 ml grietinėlės;
2 valg. š. anyžių;
Riebalų skardai ištepti;
Cukraus sausainiams pabarstyti.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir gerai išsukti su sviestu. Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį pilti nedideliame kiekyje šilto vandens ištirpintas mieles. Supilti kiaušinių ir sviesto masę, grietinėlę, suberti cukrų ir tešlą plakti, kol ji lengvai atsiskirs nuo indo kraštų. Paskui įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus ir tešlą šiek tiek palaikyti.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Ant riebalais išteptos skardos dėti nedidelius tešlos kauburėlius ir pabarstyti anyžiais bei cukrumi. Pyragėlius kepti orkaitėje apie 20 min.