Bohemiškas kalėdinis pyragas receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bohemiškas kalėdinis pyragas


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

1 kg miltų (550 rūšies);
200 g cukraus;
Didelis žiupsnis druskos;
84 g mielių;
350 ml pieno;
225 g sviesto;
2 kiaušiniai;
125 g tamsių razinų;
100 g kapotų migdolų;
75 g šviesių razinų;
50 g kapotų pistacijų riešutų;
100 g mažais kubeliais supjaustytų citrinų žievelių cukatų;
1 nubrauktas arb. š. maltų anyžių;
1 nubrauktas arb. š. malto muskato riešuto;
1 nubrauktas arb. š. cinamono;
Trinta citrinos žievelė;
50 g lydyto sviesto pyragui aptepti;
4 valg. š. cukraus pudros pabarstyti.

GAMINIMAS:

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Mieles sutrupinti į nedidelį kiekį drungno pieno ir gerai išmaišyti. Likusiame piene ištirpinti sviestą ir šiek tiek atvėsinti. Ištirpintas mieles įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinius ir įmaišyti į miltų mišinį. Tešlą minkyti, kol pasidarys vientisa. Vieną po kito įminkyti razinas, riešutus, cukatas, prieskonius bei trintą citrinos žievelę.

Tešlą uždengti audeklu ir 45 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų dvigubai. Paskui tešlą išminkyti ir padalyti į 9 lygias dalis. Iš jų ant miltais pabarstytos lentos suformuoti vienodus pailgus ritinius. Iš 4 ritinių supinti pynę ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tuomet supinti pynę iš kitų 3 ritinių. Ją dėti ant pirmosios pynės viršaus. Galiausiai pynę supinti iš likusių 2 ritinių ir dėti ant vėl ant viršaus. Kad pynės kepdamos nenuslystų viena nuo kitos, iš šonų jas paremti mediniais pagaliukais.

Pynę palaikyti 30 min., kad pakiltų, ir aptepti lydytu sviestu. Tada dėti į iš anksto iki 180-200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 70 min. Kad pyrago viršus nepasidarytų pernelyg rudas, jį pridengti aliuminio folija arba pergamentiniu popieriumi. Iškepusį pyragą ataušinti ant grotelių ir pabarstyti cukraus pudra.

Pastaba: toks pyragas bus labai skanus, jei prieš kepant bus pabarstytas stambiais cukraus kristalais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668