Kalėdiniai riešutėliai receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai riešutėliai


Recepto įvertinimas:2 balai2 balai


INGREDIENTAI:

1 valg. š. kepimo miltelių;
500 g miltų;
500 g cukraus;
2 kiaušiniai;
100 g sviesto;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis malto cinamono;
Žiupsnelis maltų anyžių;
Žiupsnelis malto kardamono;
Žiupsnelis malto muskato riešuto;
50 g citrinų žievelių cukatų;
50 g apelsinų žievelių cukatų.

GAMINIMAS:

Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti ant stalo arba lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį berti cukrų, prieskoniu, įmušti kiaušinius, ant kauburėlio kraštų išdėlioti gabalėliais supjaustytą sviestą ir užminkyti vientisą tešlą. Galiausiai įminkyti vaisių žievelių cukatas. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio lakštą ir išspausti riešuto formos sausainius (2,5 cm skersmens). Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palaikyti per naktį, kad apdžiūtų. Paskui dėti į iki 150-170°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 15 min.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668