0,5kg vištienos,
0,5kg jautienos kaulų,
2 morkos,
1 petražolė,
0,5 saliero,
120 g ryžių,
druskos,
krapų,
kvepiančiųjų pipirų,
lauro lapelių,
2l. vandens.
GAMINIMAS:
Paruošta vištiena sukapojama, jautienos kaulai susmulkinami, ir kartu su prieskoninėmis daržovėmis išverdamas sultinys. Verdama ant nekaitrios liepsnos, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, įberiama truputį druskos. Baigiant sultinį virti, įdedama pipirų, lauro lapelių ir, 5-10 min pavirus, mėsa išimama, sultinys perkošiamas, į jį sudedami atskirai pasūdytame vandenyje virti birūs ryžiai. Į lėkštes dedama plonais šiaudeliais .supjaustytų virtų morkų. Sriuba prieš valgant pabarstomą susmulkintais krapais ar petražolių lapeliais.