Sausainiai su aviečių uogiene receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sausainiai su aviečių uogiene


INGREDIENTAI:

380 g miltų;
125 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
250 g šalto sviesto;
100 g aviečių uogienės;
100 g cukraus pudros;
1 citrinos sultys;
Miltų kočiojimui;
Riebalų skardai ištepti.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Ant įdubimo kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir gerai suminkyti vientisą trapią tešlą. Uždengus 1 val. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Tešlą perpjauti pusiau ir ant miltais pabarstytos lentos iškočioti ½ cm storio lakštą. Stikline arba formele išspausti 3 cm skersmens apskritimus. Likusią tešlą iškočioti ir vėl išspausti apskritimus. Taip daryti, kol susinaudos visa tešla. Sausainius dėti ant riebalais išteptos skardos. Kepti apie 10-12 min. Ataušinti.

Pusę ataušusių sausainių aptepti uogiene ir ant jų uždėti neapteptus sausainius. Persijotą cukraus pudrą sumaišyti su 2 šaukštais karšto vandens ir citrinos sultimis. Šiuo glajumi aptepti sausainių paviršių. Palaukti, kol glajus visiškai sustings.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668