380 g miltų;
125 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
250 g šalto sviesto;
100 g aviečių uogienės;
100 g cukraus pudros;
1 citrinos sultys;
Miltų kočiojimui;
Riebalų skardai ištepti.
GAMINIMAS:
Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Ant įdubimo kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir gerai suminkyti vientisą trapią tešlą. Uždengus 1 val. laikyti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Tešlą perpjauti pusiau ir ant miltais pabarstytos lentos iškočioti ½ cm storio lakštą. Stikline arba formele išspausti 3 cm skersmens apskritimus. Likusią tešlą iškočioti ir vėl išspausti apskritimus. Taip daryti, kol susinaudos visa tešla. Sausainius dėti ant riebalais išteptos skardos. Kepti apie 10-12 min. Ataušinti.
Pusę ataušusių sausainių aptepti uogiene ir ant jų uždėti neapteptus sausainius. Persijotą cukraus pudrą sumaišyti su 2 šaukštais karšto vandens ir citrinos sultimis. Šiuo glajumi aptepti sausainių paviršių. Palaukti, kol glajus visiškai sustings.