Sveikas kalėdinis vyniotinis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sveikas kalėdinis vyniotinis


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

350 g rupių miltų;
1 pak. kepimo miltelių
500 g varškės;
150 g vaisinių javainių dribsnių;
½ arb. š. druskos;
50 g sviesto;
Trinta citrinos žievelė;
100 g cukraus;
80 g mažais kubeliais pjaustytų apelsinų žievelių cukatų;
4 valg. š. razinų;
1 pak. vanilinio cukraus.

Aptepimui:

5 valg. š. cukraus pudros;
1 valg. š. vanilinio cukraus;
2 valg. š. lydyto sviesto.

GAMINIMAS:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos ar stalo. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Varškę padėti, kad nuvarvėtų skystis, tuomet sudėti į miltus. Taip pat sudėti javainių dribsnius, druską, sviestą, trintą citrinos žievelę, cukrų, apelsinų žievelių cukatas, razinas ir vanilinį cukrų. Viską suminkyti į vientisą tešlą.

Tešlą iškočioti ovalo formos ir susukti į vyniotinį. Jį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 70-80 min. Aptepimui cukraus pudrą sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Kepantį vyniotinį daug kartų pakaitomis aptepti sviestu ir pabarstyti cukraus mišiniu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668