Apie 70 sausainių:
250 g sviesto arba margarino;
250 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
Trinta citrinos žievelė;
500 g miltų;
100 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
50 g kokoso drožlių;
Riebalų skardai patepti.
GAMINIMAS:
Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį. Trintą citrinos žievelę sumaišyti su miltais ir po truputį įmaišyti į sviesto masę. Tešlą apie 30 min. palaikyti.
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą su plačiu žvaigždutės formos antgaliu ir ant riebalais išteptos skardos išspausti kauburėlius. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 10-15 min. Sausainius ataušinti, aptepti ištirpintų šokoladiniu glajumi ir pabarstyti kokoso drožlėmis.
Patarimas: Galima glajumi aptepti ir kokoso drožlėmis apibarstyti tik apatinę sausainių pusę.