Kalėdiniai sausainiai su šokolado glajumi ir kokoso drožlėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai sausainiai su šokolado glajumi ir kokoso drožlėmis


INGREDIENTAI:

Apie 70 sausainių:

250 g sviesto arba margarino;
250 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
Trinta citrinos žievelė;
500 g miltų;
100 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
50 g kokoso drožlių;
Riebalų skardai patepti.


GAMINIMAS:

Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį. Trintą citrinos žievelę sumaišyti su miltais ir po truputį įmaišyti į sviesto masę. Tešlą apie 30 min. palaikyti.

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą su plačiu žvaigždutės formos antgaliu ir ant riebalais išteptos skardos išspausti kauburėlius. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 10-15 min. Sausainius ataušinti, aptepti ištirpintų šokoladiniu glajumi ir pabarstyti kokoso drožlėmis.

Patarimas: Galima glajumi aptepti ir kokoso drožlėmis apibarstyti tik apatinę sausainių pusę.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668