Rabarbarų pyragas su bezė grotelėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rabarbarų pyragas su bezė grotelėmis


INGREDIENTAI:

200 g sviesto arba margarino;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 kiaušiniai;
375 g miltų;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių;
1,5 kg rabarbarų.

Bezė masei:

4 baltymai;
150 g cukraus.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Sviestą arba margariną iki purios masės išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei kiaušiniais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į kiaušinių ir sviesto masę.

Rabarbarus nuplauti, nulupti ir padėti, kad gerai nuvarvėtų skystis. Juos supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Tešlą tepti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Vienodais tarpais paskirstyti rabarbarų gabalėlius. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 35 min.

Baltymus išplakti iki standžių putų, plakant po truputį suberti cukrų. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą ir ant pyrago išspausti groteles. Dar 10 min. kepti 200°C temperatūros orkaitėje, kol bezė kiek parusvės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668