10 vidutinio dydžio pyragėlių:
Bezė masei:
12 baltymų;
300 g cukraus;
225 g cukraus pudros;
2 valg. š. krakmolo.
Įdarui:
Švieži sezono vaisia (pvz.: braškės, vyšnios, kiviai, persikai ir t.t.);
Plaktos grietinėlės.
GAMINIMAS:
Baltymus išplakti iki standžių putų po truputį suberiant cukrų. Ant baltymų masės užsijoti krakmolo ir cukraus pudros mišinį. Atsargiai išmaišyti. Masę dėti į konditerinį švirkštą. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir išspausti 10 apskritimų. Jų kraštus apjuosti bezė masės rožyčių žiedu (panaudojant žvaigždės formos antgalį).
Pirmiausia pyragaičius džiovinti kambario temperatūroje 1-2 val. Paskui dėti į iš anksto iki 100°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir dar džiovinti 2 val. Per tą laiką paruošti vaisius. Į išdžiuvusius pyragėlius dėti pasirinktus vaisius. Pyragėlių viršų puošti plakti grietinėle.