Fermentinio sūrio,
2-3 virti kiaušiniai,
daktariškos dešros arba kumpio,
konservuotų žirnelių,
šiek tiek smulkinto poro arba svogūno,
majonezo,
grietinės,
vegetos arba kitokių prieskonių,
maltu pipirų.
GAMINIMAS:
Fermentinį sūrį sutarkuojame. Virtus kiaušinius susmulkiname. Nedideliais kubeliais arba juostelėmis supjaustome dešrą arba kumpį. Viską sudedame į platų dubenį. Suberiame žirnelius, smulkintą porą arba svogūną. Užpilame majonezu ir grietine. Viską gerai išmaišome. Pagardiname prieskoniais ir dar kartą atsargiai išmaišome. Dedame į salotinę. Patiekiame su duona arba šviežia bandele. Skanaus!
Pastaba: iš šių salotų galima padaryti ir sumuštinius- tiesiog jas uždėkite ant duonos riekelių.