Tešlai:
350 g rupių kvietinių miltų;
1 valg. š. aliejaus;
¼ arb. š. druskos;
1 citrinos sultys;
1 pak. vanilinio cukraus;
Miltų kočiojimui;
Riebalų skardai ištepti.
Įdarui:
1,5 kg obuolių;
90 g sviesto arba margarino;
70 g maltų džiūvėsėlių;
100 g razinų;
200 g medaus;
2 arb. š. cinamono.
GAMINIMAS:
Kvietinius miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį supilti aliejų, pusę citrinos sulčių, suberti druską ir vanilinį cukrų. Po truputį supilti 100-150 ml drungno vandens ir, pradedant nuo vidurio, viską suminkyti į vientisą tešlą. Tešlą mušti ant stalo, kol ji pasidarys lygi ir elastinga. Suformuoti rutulį ir suvynioti į polietileno plėvelę. Laikyti mažiausiai 2 val. Paskui labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto rankšluosčio.
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Įdarui nulupti obuolius, juos perpjauti į 4 dalis, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. 2/3 sviesto arba margarino išlydyti ir pusę jo užtepti ant iškočiotos tešlos. Likusią lydyto sviesto pusę įkaitinti ir jame paskrudinti maltus džiūvėsėlius. Juos suberti ant tešlos. Ant jų vienodais tarpais išdėlioti obuolius, paskui razinas sumaišytas su medumi, cinamonu bei likusiomis citrinų sultimis.
Iš visų pusių užlenkti tešlos kraštus, rankšluosčiu susukti vyniotinį ir padėti ant riebalais išteptos skardos. Kišti į įkaitintą orkaitę ir kepti 50 min. Kai kepimo laikas eis į pabaigą, ištirpinti likusį sviestą arba margariną ir juo aptepti visą vyniotinį.