Varškės vyniotinis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės vyniotinis


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

Tešlai:

300 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
40 g lydyto sviesto arba 2 valg. š. aliejaus;
1 kiaušinis;
Apie 125 ml vandens arba pieno;
Riebalų tešlai aptepti.

Įdarui:

100 g sviesto;
3 kiaušiniai;
220 g cukraus;
1 kg varškės;
125 ml grietinės arba grietinėlės;
Trinta citrinos žievelė;
50-100 g šviesių razinų;
250 ml pieno;
½ pak. vanilinio cukraus;
1 trynys.

GAMINIMAS:

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipriai mesti ant lentos, kad būtų lygi ir plokščia. Suformuoti kepaliuką. Kepaliuko viršų aptepti lydytu sviestu arba aliejumi, apvožti dubenėliu, puodu arba uždengti lininiu audeklu. Tešlą palaikyti apie 30 min.

Iki purumo išplakti 60 g minkšto sviesto, 3 trynius ir 200 g cukraus. Varškę padėti, kad nuvarvėtų skystis, ir ištrinti per sietelį. Ją sudėti į trynių masę ir įmaišyti grietinę arba grietinėlę, citrinos žievelę bei razinas. Paskui sudėti iki standžių putų išplaktus baltymus.

Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto lininio audinio. Pirmiausią tešlą tempti miltuotomis rankomis, paskui- spausti delnais. Nupjauti storus kraštus ir palikti, jei tektų „lopyti“ tempiant atsiradusias skyles. Tešlą aptepti lydytu sviestu arba aliejumi. Ant tešlos lapo paskirstyti paruoštą varškės įdarą, užlenkti kraštus. Juos taip pat aptepti riebalais.

Keliant vieną audeklo kraštą, susukti vyniotinį. Paskui audeklu atsargiai perkelti ant riebalais išteptos skardos arba sudėti į riebalais išteptą troškinimo puodą. Vyniotinį dar kartą aptepti riebalais. Kišti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 45-60 min. Nuo kepimo pradžios praėjus 15 min. vyniotinį apipilti pienu, sumaišytu su vaniliniu cukrumi bei tryniu. Kepti, kol pienas susigers, o vyniotinis parusvės. Kepant kartkartėmis patepti likusiu sviestu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668