Tešlai:
375 g miltų;
1 arb. š. druskos;
3 valg. š. aliejaus;
Riebalų skardai patepti;
Sviesto vyniotiniui aptepti;
Cukraus pudros vyniotiniui pabarstyti.
Įdarui:
500 g rūgštokų obuolių;
500 g persikų;
2 kiaušiniai;
2 valg. š. cukraus pudros;
½ arb. š. cinamono miltelių;
½ citrinos tarkuota žievelė;
4 valg. š. maltų lazdyno riešutų;
1 valg. š. miltų;
2 valg. š. cukraus.
GAMINIMAS:
Tešlai miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti aliejų. Iš lėto supilti 250 ml drungno vandens. Pilant tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir mažiausiai 1 val. laikyti šaldytuve. Paskui tešlą dar kartą stipriai išminkyti ir suformuoti rutulį.
Ant stalo patiesti didelį rankšluostį ir pabarstyti miltais. Pirmiausiai rankomis tešlą ištempti ore, paskui dėti ant rankšluosčio. Abi rankas pakišti po tešla ir tempti į visas puses, kol tešla pasidarys kiek galima plonesnė. Tešla neturi įplyšti.
Įdarui skirtus obuolius perpjauti pusiau, nulupti ir išimti sėklalizdžius. Persikus nuplauti ir perpjauti pusiau. Išimti kauliukus, o minkštimą supjaustyti skiltelėmis. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukraus pudra išplakti iki purios masės. Suberti miltus, riešutus, cinamono miltelius, trintą citrinos žievelę. Baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi. Atsargiai įmaišyti į trynių masę.
Sviestą išlydyti. Juo aptepti tešlą (kraštų netepti!). Ant tešlos paskirstyti kiaušinių masę, ant viršaus uždėti obuolių bei persikų skilteles ir atsargiai susukti į vyniotinį. Jį į riebalais išteptą skardą dėti „siūle“ žemyn ir gausiai aptepti lydytu sviestu. Kepti orkaitėje 35 min. Kepantį vyniotinį kartkartėmis aptepti lydytu sviestu.
Iškepusį vyniotinį apibarstyti cukraus pudra ir supjausčius gabalėliais patiekti su vaniliniais ledais arba vaniliniu padažu.