1 porcijai:
1 stiklinė pieno;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
1 arb. š. cukraus;
Miltų.
Įdarui:
2 vidutinio dydžio obuoliai;
1 valg. š. cukraus;
½ arb. š. cinamono;
2 valg. š. džiūvėsėlių;
1 kiaušinis.
GAMINIMAS:
Iš pieno, kiaušinio, žiupsnelio druskos, cukraus ir miltų užmaišome grietinės tirštumo tešlą. Iškepame tradicinius lietinius. Obuolius nulupame, supjaustome smulkiai, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Įdarą suvyniojame į blynelius. Išplakam kiaušinį. Paruoštus blynelius iš pradžių apvoliojame plakinyje, po to- džiūvėsėliuose ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių. Patiekiame su plakta grietinėle ar vaniliniais ledais.