2 prinokusios didelės kriaušės (apie 400 g);
2 stiklinės paruoštos stiprios kavos;
4 valg. š. cukraus;
1,5 stiklinės grietinėlės;
1 vanilės lazdelė;
2 arb. š. cukraus pudros;
2 arb. š. tarkuoto šokolado.
GAMINIMAS:
Kavą sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Įdėti vanilės lazdelės išgremžtą šerdį ir virti dar 5 min. Kriaušes nuplauti, nulupti (kotelius palikti). Kitoje pusėje nei kotelis atpjauti mažą griežinėlį kriaušės, kad galima būtą ją pastatyti, ir atsargiai išimti sėklas. Kriaušės pastatyti į puodą, užpilti kavos sirupu ir 10 min. virti. Po to išimti ir padėti ant lėkštutės, o sirupą virti toliau, kol sutirštės. Kriaušės užpilti sirupu, atvėsinti ir nakčiai pastatyti į šaldytuvą. Kriaušes patiekti su pasaldinta plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu šokoladu.