50 g salierų lapelių;
50 g petražolių lapelių;
1 svogūnas;
3 valg. š. sviesto;
1 valg. š. miltų;
1 l pieno;
125 g maltos mėsos;
1 kiaušinis;
2 valg. š. džiūvėsėlių;
4 valg. š. kapotų petražolių;
Žiupsnelis muskato riešuto;
4 valg. š. grietinės;
½ arb. š. mėsos sultinio miltelių;
Druskos ir juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Petražoles ir salierus nuplauti, smulkiai supjaustyti. Nulupti svogūną ir supjaustyti kubeliais. Viską kartu 5 min. puode pakepinti su sviestu, apibarstyti miltais, užpilti pienu ir 10 min. virti. Į maltą mėsą dėti kiaušinio baltymą, įberti džiūvėsėlių, paskaninti muskatu ir šaukštu kapotų petražolių. Kiaušinio trynį išplakti su grietine. Sriubą pertrinti ir vėl užvirinti. Iš paruoštos maltos mėsos šaukštu suformuoti kukulius, dėti į karštą sriubą ir virti. Sriubą paskaninti mėsos sultinio milteliais, druska, pipirais ir petražolėmis. Patiekti su grietine.