Cukinijų ir morkų uogienė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Cukinijų ir morkų uogienė


INGREDIENTAI:

1 kg cukinijų;
500 g morkų;
600 g cukraus;
Pagal skonį citrinų rūgšties;
2 pak. vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Cukiniją nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi ir palaikyti, kol išsiskirs sultys. Tuomet užvirinti, ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min.

Morkas sutarkuoti stambia tarka, sudėti į puodą, įpilti stiklinę iš cukinijų išsiskyrusių sulčių ir virti, kol suminkštės. Tuomet paruoštas morkas ir cukinijas sumaišyti ir palikti kelioms valandoms vėsioje vietoje.

Po to uogienę dar virti apie 15-20 min., kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sumaišyti su vaniliniu cukrumi, sukrėsti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668