1 kg cukinijų;
500 g morkų;
600 g cukraus;
Pagal skonį citrinų rūgšties;
2 pak. vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Cukiniją nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi ir palaikyti, kol išsiskirs sultys. Tuomet užvirinti, ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min.
Morkas sutarkuoti stambia tarka, sudėti į puodą, įpilti stiklinę iš cukinijų išsiskyrusių sulčių ir virti, kol suminkštės. Tuomet paruoštas morkas ir cukinijas sumaišyti ir palikti kelioms valandoms vėsioje vietoje.
Po to uogienę dar virti apie 15-20 min., kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sumaišyti su vaniliniu cukrumi, sukrėsti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.