Įvairiaspalvis pavasariškas vyniotinis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įvairiaspalvis pavasariškas vyniotinis


Recepto įvertinimas:2 balai2 balai


INGREDIENTAI:

Tešlai:

200 g miltų;
2 kiaušiniai;
1 arb. š. acto;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. lydyto sviesto;
Aliejaus tešlai aptepti;
Miltų kočioti;
Riebalų skardai patepti.

Įdarui:

250 g braškių;
500 g obuolių;
50 g cukraus;
500 g varškės;
2 pak. vanilinio cukraus;
40 g sviesto;
125 ml pieno vyniotinio sulaistymui.

GAMINIMAS:

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį. Viduryje padaryti įdubimą, į jį įmušti 1 kiaušinį (kitas liks vyniotiniui aptepti), įpilti actą, sviestą, įberti druskos. Dalį miltų įmaišyti šakute pradedant nuo vidurio. Maišant po truputį įpilti 50 ml drungno vandens. Minkyti rankomis tol, kol tešla bus vienalytė, lygi ir blizganti.

Iš tešlos suformuoti rutulį ir uždengus laikyti 30 min. Kad tešla nesuskeldėtų, aptepti aliejumi. Didelį lininį rankšluostį pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti ir ištempti ant rankšluosčio. Plaštakas pakišti po tešla ir tempti į visas puses. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros.

Braškes nuplauti ir nuvalyti. Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir išimti sėklalizdžius. Braškes ir obuolius supjaustyti kubeliais, sumaišyti su cukrumi ir paskirstyti ant ištemptos tešlos. Kraštus palikti laisvus. Varškę sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir paskirstyti ant vaisių. Sviestą susmulkinti gabalėliais ir išdėlioti ant varškės. Ilgąsias tešlos kraštines užlenkti ant įdaro ir pyragą susukti į vyniotinį keliant vieną rankšluosčio kraštą. Vyniotinį dėti ant riebalais išteptos skardos ir aptepti likusiu išplaktu kiaušiniu. Dėti į orkaitę ir kepti 35 min. Kepantį vyniotinį kartkartėmis palaistyti pienu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668