Tešlai:
200 g miltų;
2 kiaušiniai;
1 arb. š. acto;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. lydyto sviesto;
Aliejaus tešlai aptepti;
Miltų kočioti;
Riebalų skardai patepti.
Įdarui:
250 g braškių;
500 g obuolių;
50 g cukraus;
500 g varškės;
2 pak. vanilinio cukraus;
40 g sviesto;
125 ml pieno vyniotinio sulaistymui.
GAMINIMAS:
Tešlai miltus persijoti į dubenėlį. Viduryje padaryti įdubimą, į jį įmušti 1 kiaušinį (kitas liks vyniotiniui aptepti), įpilti actą, sviestą, įberti druskos. Dalį miltų įmaišyti šakute pradedant nuo vidurio. Maišant po truputį įpilti 50 ml drungno vandens. Minkyti rankomis tol, kol tešla bus vienalytė, lygi ir blizganti.
Iš tešlos suformuoti rutulį ir uždengus laikyti 30 min. Kad tešla nesuskeldėtų, aptepti aliejumi. Didelį lininį rankšluostį pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti ir ištempti ant rankšluosčio. Plaštakas pakišti po tešla ir tempti į visas puses. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros.
Braškes nuplauti ir nuvalyti. Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir išimti sėklalizdžius. Braškes ir obuolius supjaustyti kubeliais, sumaišyti su cukrumi ir paskirstyti ant ištemptos tešlos. Kraštus palikti laisvus. Varškę sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir paskirstyti ant vaisių. Sviestą susmulkinti gabalėliais ir išdėlioti ant varškės. Ilgąsias tešlos kraštines užlenkti ant įdaro ir pyragą susukti į vyniotinį keliant vieną rankšluosčio kraštą. Vyniotinį dėti ant riebalais išteptos skardos ir aptepti likusiu išplaktu kiaušiniu. Dėti į orkaitę ir kepti 35 min. Kepantį vyniotinį kartkartėmis palaistyti pienu.