500 g menkių,
500 g bulvių,
300 g aliejaus,
petražolių,
100 g svogūnų,
10 g česnakų,
druskos,
pipirų,
4-5 gvazdikėliai arba žiupsnelis trintų gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Visus produktus paruoškite atskirai. Menkes išmirkykite (kad nebūtų sūrios). Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Nuluptus svogūnus taip pat supjaustykite griežinėliais. Susmulkinkite česnakus ir gerai nuplautas petražoles. Į puodą sudėkite sluoksnį svogūnų, juos apibarstykite petražolėmis, pipirais, gvazdikėliais.
Tada sudėkite bulves, supjaustytas nevirtas menkes. Užpilkite aliejumi (pageidautina alyvų). Uždenkite ir virkite ant mažos ugnies 1 –1,5 valandos. Žiūrėkite, kaip menkės troškinasi, ir retkarčiais krestelėkite puodą.
Pastaba. Aliejus turi apsemti menkes, aliejaus kiekis keičiasi priklausomai nuo puodo.