Eklerai su kavos įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Eklerai su kavos įdaru


INGREDIENTAI:

Plikytai tešlai:

Žiupsnelis druskos;
80 g sviesto;
1 valg. š. cukraus;
125 g miltų;
4 kiaušiniai.

Kavos glajui:

200 g cukraus pudros;
3 valg. š. šiltos užplikytos kavos;
1 baltymas.

Įdarui:

375 ml pieno;
¼ vanilės lazdelės;
2 tryniai;
75 g cukraus;
30 g krakmolo;
2 valg. š. tirpios kavos;
4 arb. š. želatinos;
250 g grietinėlės.


GAMINIMAS:

Tešlai 250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltų apnašų sluoksnis. Puodą nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir po truputį supilti išplaktus kiaušinius.

Kepimo skardą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Plikytą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu. Ant skardos išspausti piršto ilgumo tešlos juosteles. Per vidurį jos turi būti šiek tiek plonesnės. Tarp eklerų palikti ne mažesnį nei dviejų tešlos juostelių pločio atstumą. Dėti į įkaitintą iki 220-240°C temperatūros orkaitę ir kepti apie 20-30 min. Per pirmąsias 15 kepimo minučių orkaitės durelių atidarinėti negalima.

Iškepusius eklerus nuimti nuo skardos ir dar karštus padalyti į du sluoksnius. Cukraus pudrą išsijoti, gerai išmaišyti su kava bei baltymu ir tuojau pat tepti ant viršutinės nupjautos eklerų dalies. Ataušinti.

Pieną užvirinti su išilgai perpjauta vanilės lazdele. Lazdelę išimti. Trynius puode sumaišyti su cukrumi, krakmolu bei tirpia kava. Po truputį supilti pieną ir plakti, kol masė pasidarys puri. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, nuspausti ir įmaišyti į karštą kremą. Kai želatina ištirps, kremą pastatyti šaltai.

Kai tik įdaro masė ims stingti, įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę ir apie 10 min. palaikyti šaldytuve. Kremą dėti į konditerinį švirkštą ir išspausti ant apatinės eklerų dalies. Uždėti pyragėlių viršų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668