1 pakelis citrininės želatinos,
350 g obuolių,
150 g morkų,
majonezo,
300 g kopūstų,
60 g kapotų migdolų,
16 griežinėlių vaistinės svilarožės,
5010 g vandens,
6 salotų lapai.
GAMINIMAS:
Želatiną ištirpinkite 250 g verdančio vandens. Paimkite gana didelį indą, kad želatina visiškai ištirptų. Įpilkite 200 g šalto vandens ir aušinkite, iki želė pradės tirštėti. Tada sudėkite svilarožės griežinėlius, nuluptus ir stambiai supjaustytus obuolius, susmulkintus kopūstus, tarkuotas morkas ir išilgai perkirstus migdolus.
Ištepkite sviestu formeles aukštais kraštais, supilkite į jas paruoštą mišinį ir valandą palaikykite šaldytuve. Lėkštę papuoškite švariai nuplautais salotų lapais, ant jų išverskite sustingusią masę. Tiekite su majonezu, supiltu į padažinę.