Trapiai tešlai:
350 g miltų,
150 g sviesto,
1 kiaušinis (tešlai patepti),
druskos, vandens.
Įdarui:
2 kietai virti kiaušiniai,
250 g nevirtos maltos jautienos,
50 g sviesto,
250 g grybų,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Suminkykite birią tešlą, palaikykite. Tuo metu paruoškite įdarą. Jautieną pakepinkite svieste, ataušinkite. Nulupkie kiaušinius, stambiai supjaustykite. Grybus nuvalykite, nuplaukite, sumalkite, sudėkite į mėsą, pasūdykite, įberkite pipirų. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio sluoksniu (maždaug 30 cm ilgio ir 24 cm pločio).
Tešlos viduryje sudėkite įdarą, suvyniokite, apspaudykite kraštus, patepkite kiaušiniu; skardą ištepkite sviestu, padėkite ant jos kimštą pyragą ir kepkite 30-40 minučių vidutinio( karštumo orkaitėje. Į stalą tiekite karštą pyragą, supjaustytą riekėmis, atskirai padažinėje patiekite lydytą sviestą.