1 kg įvairių žuvų,
36 kiaukutiniai moliuskai,
100 g alyvuogių aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis saldžiųjų ankštinių pipirų,
1,5 l vandens,
120 g svogūnų,
10 g česnakų,
druskos,
pipirų,
smulkintų petražolių,
6 orkaitėje sudžiovintos duonos riekelės.
GAMINIMAS:
Žuvį paruškite (nuplaukite, išvalykite) ir supjaustykite gabaliukais. Aliejų supilkite į puodą, įkaitinkite ir jame apkepkite nuluptus, griežinėliais supjaustytus svogūnus, įdėkite česnakus, smulkintas petražoles, ankštinius pipirus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užpilkite vandeniu.
Užvirinkite, sudėkite žuvų gabalėlius. Sumažinkite ugnį, užvirinkite ir žiūrėkite, kad žuvys nepervirtų, virkite apie 25 minutes. 5 min. prieš tiekiant, sudėkite gerai išplautus ir išimtus iš kiaukutų moliuskus. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Į dubenį sudėkite paskrudintą duoną ir supilkite sriubą.