750 g rūgščių obuolių,
180 g cukraus,
30 g miltų,
30 g sviesto,
60 g grietinės.
Trapiai tešlai:
250 g miltų,
125 g margarino,
vandens,
žiupsnelis druskos,
1 arbatinis šaukštelis cinamono,
1 apelsino žievelė,
1 citrinos žievelė.
GAMINIMAS:
Pirmiausia suminkykite trapią tešlą, iškočiokite, sudėkite į 22 cm skersmens torto formą. Salotinėje sumaišykite miltus, cukrų, druską, sudėkite nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius.
Įberkite cinamono, sudėkite tarkuotas apelsino ir citrinos žieveles. Viską sukrėskite ant tešlos, ant viršaus sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, supilkite grietinę ir 40 minučių kepkite karštoje orkaitėje.