Kriaušės sluoksniuotoje tešloje receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kriaušės sluoksniuotoje tešloje


INGREDIENTAI:

5 šviežios kriaušės arba 10 konservuotų kriaušių puselių;
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
2 tryniai;
50 g bruknių;
Cukraus pudros.


GAMINIMAS:

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Kriaušes nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir patroškinti 500 ml vandens. Ataušinti. Jei naudojamos konservuotos kriaušės, jas reikia padėti, kad nuvarvėtų.

Tešlą iškočioti ir išpjauti kriaušės formos pyragėlius, tokio dydžio, kad ant jų uždėjus tikrų kriaušių puseles liktų apie 1 cm kraštai. Kriaušes ant tešlos sudėti pjūvio puse į viršų. Pyragėlius aptepti tryniu ir kepti orkaitėje 10 min. Paskui pabarstyti cukraus pudra ir dar 8 min. palaikyti orkaitėje, kad cukraus pudra virstų karamele. Kriaušių viduriukus įdaryti bruknėmis ir patiekti.

Patarimas: prie šių pyragėlių labai tinka vaniliniai arba šokoladiniai ledai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668