300g lašinukų su raumenų sluoksneliais,
1 morka,
1 svogūnas,
2-3 pipirai,
1 lauro lapelis,
5g želatinos,
petražolių,
citrinos,
druskos.
GAMINIMAS:
Lašinukai sudedami į verdantį, pasūdytą vandenį kartu su prieskoninėmis daržovėmis. Baigiant virti, įberiama pipirų, įmetami lauro lapeliai. Išvirę lašinukai išimami, paslėgiami tarp lentelių ir atšaldomi. Sultinys perkošiamas, nugriebiami riebalai, sudedama ištirpinta želatina (1 stiklinei sultinio 5g. želatinos).
Lašinukai supjaustomi vienodomis riekelėmis, tvarkingai sudedami lėkštėje, perdedant vitrinos griežinėliais, pakraščiais užpilami stingstančiu sultiniu. Kai visai sustingsta, puošiama salierais ir petražolėmis.
Pastabos:
Prie šio užkandžio duodama krienų.