Berlynietiškas varškės keksas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Berlynietiškas varškės keksas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

100 g įvairių vaisių cukrinukų (cukatų);
100 g maltų migdolų;
200 g razinų;
50 ml romo;
250 g liesos varškės;
200 g cukraus;
320 g sviesto;
2 kiaušiniai;
500 g miltų;
Tarkuota citrinos žievelė;
1 arb. š. kepimo miltelių;
1 arb. š malto kardamono;
Cukraus pudros pabarstymui.

GAMINIMAS:

Vaisių cukrinukus (cukatas) sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, 170 g sviesto ir kiaušiniais. Po to sudėti migdolų ir razinų mišinį, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius bei kardamoną ir viską gerai išminkyti.

Suformuoti norimą kepinio formą ir dėti ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepti iš anksto iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, kepinio vidurį išilgai įpjauti, apipilti trupučiu tirpinto sviesto ir kepti toliau. Keksui iškepus aptepti jį likusiu tirpintu sviestu ir apibarstyti cukraus pudrą. Palaukti, kol keksas visiškai atauš ir patiekti.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668