500 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
50 g biskvito arba sausainių trupinių;
1 valg. š.vyšnių likerio;
500 g konservuotų vyšnių be kauliukų;
40 g cukraus pudros;
2-3 arb. š. citrinų sulčių;
2 arb. š. kapotų pistacijos riešutų pabarstymui;
1 trynys pyragui aptepti;
Miltų kočiojimui.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos į 50 cm ilgio ir 35 cm pločio lakštą. Jo viduryje 8 cm pločio juostą pabarstyti biskvito trupiniais. Juos apšlakstyti vyšnių likeriu. Ant trupinių sluoksnio sudėti vyšnias. Viršutinį ir apatinį tešlos kraštus užlenkti ant įdaro ir aptepti tryniu. Užlenkti kairįjį ir dešinįjį kraštus. Pyragą dėti ant vandeniu suvilgyto skardos. Paviršių subadyti šakute arba virbalu, kad kepant išeitų garai.
Skardą dėti į iš anksto iki 210°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 25 min. Glajui cukraus pudrą sumaišyti su citrinų sultimis. Juo aptepti iškepusį pyragą. Pabarstyti pistacijų riešutais. Palaukti, kol glajus sustings, supjaustyti gabalėliais ir patiekti.