16 pyragėlių:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinis;
500 g varškės;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
30 g krakmolo;
50 g razinų;
Trinta citrinos žievelė.
GAMINIMAS:
Sluoksniuotą tešlą iškočioti (jei naudojate šaldytą, prieš tai atšildyti) ir padalyti į 16 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir juo aptepti tešlos lakštų kraštus. Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, tryniu, krakmolu bei razinomis. Ant kiekvieno tešlos lakšto uždėti po šaukštą įdaro. Tešlą perlenkti, kad susidarytų trikampis. Kraštus prispausti ir peiliu 1 m atstumu vieną nuo kito padaryti negilius įpjovimus. Pyragėlius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti tryniu ir įkišti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 20-25 min.