Sultingas ir kvapnus viščiukas (Video) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sultingas ir kvapnus viščiukas (Video)


INGREDIENTAI:

100g sviesto,
švieži čiobreliai,
švieži rozmarinai,
4 skiltelės česnako,
1 citrina,
šaukštelis druskos
šaukštelis pipirų.


GAMINIMAS:



Palaikykite sviestą kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Susmulkinkite šviežius čiobrelius, rozmarinus, česnakus ir sudėkite į dubenį kartu su sviestu. Supilkite druską bei pipirus. Nulupkite geltonąją citrinos žievelės dalį, susmulkinkite ir sudėkite į sviestą. Gautą mišinį trinkite šaukštu, kol sviestas dar labiau suminkštės, o prieskoniais pasiskirstys tolygiai.

Paruoškite viščiuką taip kaip parodyta: užlenkite sparnelius ir atskirkite odą nuo mėsos, kad galėtumėte sudėti paruoštą sviesto ir prieskonių mišinį. Būkite atsargūs, kad nepažeistumėte odos. Tokiu būdu farširuojamo viščiuko mėsa bus sultinga ir puikaus skonio. Į viščiuko vidų įberkite pusę šaukštelio druskos, perpjovę citriną pusiau įspauskite šiek tiek sulčių ir sukiškite abi citrinos dalis. Taip pat įdėkite kelias čiobrelių ir rozmarino šakeles.

Ištepkite viščiuką alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska bei pipirais ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje vis ištraukdami ir apšlakstydami sultimis. Jei viščiuko odelė per daug svyla, uždenkite kepimo indą folija.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668