20 laivelių:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinis;
100 g cukraus granulių;
500 g aviečių;
4 valg. š. cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
500 ml pistacijos riešutų skonio (arba vanilinių) ledų;
3 valg. š. kapotų pistacijos riešutų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į 20 vienodų rombų. Juos aptepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukraus granulėmis. Rombus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje apie 20 min. Ataušinti. Rombus perpjauti pusiau į du sluoksnius.
Avietes perrinkti ir pusę jų ištrinti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Suformuoti ledų rutuliukus ir sudėti ant apatinių laivelių tešlos lakštų. Tarpus tarp ledų rutuliukų puošti uogų tyre ir likusiomis avietėmis. Pabarstyti kapotais pistacijų riešutais. Uždėti viršutinius tešlos lakštus su cukraus granulėmis ir tuojau pat patiekti.