750 g obuolių,
700 g vandens,
700 g pieno,
100 g grietinėlės,
50 g baltojo vyno,
5 cm cinamono lazdelės,
60-100 g cukraus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo),
50 g miltų,
pusės citrinos sultys.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, supjaustykite 1 cm kubeliais, sudėkite į puodą su cukrumi, įpilkite vandens. Virkite, kol obuoliai suminkštės. Tada supilkite vyną, pieną, įdėkite cinamono lazdelę. Miltus suberkite į dubenį, atskiekite grietinėle.
Mišinį supilkite į karštą sriubą. Virkite, kol sriuba sutirštės. Nukelkite puodą nuo ugnies. Palaukite, kol atauš ir įdėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms. Tiekite labai šaltą.