Rabarbarų uogienė su apelsinais (Ramunės) (foto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rabarbarų uogienė su apelsinais (Ramunės) (foto)


INGREDIENTAI:

apie 1 kg rabarbarų lapkočių,
apie 1 kg cukraus,
apie 1 kg apelsinų,
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono,
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero,
maltų gvazdikėlių.


GAMINIMAS:

Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve. Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais (sėklas, jeigu yra, išimti).

Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą (tik ne aliumininį), užvirti, sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10 – 15 min. Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą ir dar pavirti apie 5 min. Supilti į paruoštus indus, sandariai uždaryti. Laikyti šaltoje vietoje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668