1 kopūsto galva,
2-3 nevirti burokėliai,
1 didelė morka,
2 rūgštūs obuoliai,
kelios česnako skiltelės,
1 stiklinė aliejaus,
1 stiklinė acto,
2 stiklinės vandens,
keli žirneliai pipirų,
0,5 stiklinės cukraus,
1 valg. šaukštai druskos.
GAMINIMAS:
Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Valgyti po 3 dienų, kuo ilgiau stovi tuo skanesnė mišrainė. Aš išlaikau apie porą mėnesių.