1 kopūsto galva,
2-3 nevirti burokėliai,
1 didelė morka, 
2 rūgštūs obuoliai, 
kelios česnako skiltelės,
1 stiklinė aliejaus, 
1 stiklinė acto,
2 stiklinės vandens, 
keli žirneliai pipirų,
0,5 stiklinės cukraus, 
1 valg. šaukštai druskos. 						
			
			
            
			
GAMINIMAS:
			
	
	
					   
			Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Valgyti po 3 dienų, kuo ilgiau stovi tuo skanesnė mišrainė. Aš išlaikau apie porą mėnesių.