1-2 svogūnai,
1 aitrioji paprika,
5 morkos,
3-4 apelsinai,
100 ml grietinėlės,
700 ml sultinio,
1 arb. š. aliejaus,
lauro lapų,
petražolių,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Į sultinį įdedame aitriąją papriką, lauro lapelius, supjaustytas morkas ir pakepintus svogūnus. Verdame apie 25 min. Vieną apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis, iš likusių apelsinų išspaudžiame sultis. Iš sriubos išimame lauro lapelius, aitriąją papriką. Viską kas lieka, sutriname, supilame apelsinų sultis, paskaniname prieskoniais. Į sriubą sudedame apelsino skilteles. Į lėkštes supilame sriubą, po šaukštą įdedame plaktos grietinėlės, puošiame petražolėmis. Skanaus!