Spurgos su razinomis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Spurgos su razinomis


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

Tešlai:

500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
80 g cukraus;
250 ml drungno pieno;
80 g sviesto;
2 kiaušiniai;
½ arb. š. druskos;
Trinta citrinos žievelė;
120 g razinų;
50 g smulkiai kapotų apelsinų žievelių cukrinukų (cukatų);
Miltų pabarstyti.

Kepimui ir pabarstymui:

2 l aliejaus arba 2 kg grynų augalinių riebalų;
80 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus.

GAMINIMAS:

Miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Suberti šaukštelį cukraus ir supilti pieną. Paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti rankšluosčiu ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų dvigubai.

Ištirpinti tešlai skirtą sviestą, į jį suberti druską, likusį cukrų, citrinos žievelę ir įmušti kiaušinius. Šį mišinį supilti į dubenėlį su miltais ir įmaišalu. Elektriniu maišikliu suminkyti vientisą tešlą. Razinas nuplauti karštu vandeniu ir padėti, kad nuvarvėtų. Jas ir apelsinų žievelių cukrinukus (cukatas) įminkyti į tešlą. Uždengti ir 20 min. laikyti šiltai, kad pakiltų.

Tešlą padalyti į 50 g svorio gabalėlius ir iš jų suformuoti rutuliukus. Juos dėti ant rankšluosčiu išklotos ir miltais pabarstytos didelės lentos ir 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Spurgos turi padidėti dvigubai.

Riebalus supilti į puodą arba į gruzdintuvę ir įkaitinti iki 180°C temperatūros. Į puodą su riebalais dėti po keturias spurgas ir iš abiejų pusių kepti 8-10 min. (apversti viduryje kepimo). Iškepusias spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Cukrų sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir jame išvolioti dar šiltas spurgas. Patiekti šviežias.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668