40 nedidelių rombų:
50 g sviesto;
40 g cukraus;
1 arb. š. vanilinio cukraus;
Trinta citrinos žievelė;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
2 valg. š. romo;
250 g miltų;
750 g lydyto sviesto kepimui;
2 valg. š. cukraus pudros;
Miltų kočiojimui.
GAMINIMAS:
Tešlai sviestą išlydyti ir atvėsinti. Jį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, druska, kiaušiniu bei romu išplakti iki purios masės. Įmaišyti miltus. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į 3 mm storio sluoksnį. Jį supjaustyti 7 cm ilgio rombais.
Kepimui skirtą lydytą sviestą gruzdintuvėje įkaitinti iki 170°C temperatūros. Į įkaitintus riebalus dėti po kelis rombus ir kepti iš abiejų pusių po 1-2 min., kad parusvėtų. Paskui padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti šviežius.