100 ml alaus;
100 g miltų;
2 tryniai;
Žiupsnelis druskos;
2 baltymai;
750 g obuolių;
Aliejaus kepimui;
Cukraus ir cinamono pabarstymui.
GAMINIMAS:
Alų, 200 ml vandens, miltus, trynius bei druską sumaišyti ir padaryti tešlą. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į paruoštą masę. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, labai smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į tešlą.
Riebalus įkaitinti. Šaukštu iš tešlos formuoti mažus rutuliukus ir dėti juos į įkaitintus riebalus. Kepti, kol apskrus bei parusvės. Iškepusias spurgas padėti ant popierini rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Pavolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Patiekti šviežias.