12 spurgų:
500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
6 valg. š. cukraus;
125 ml drungno pieno;
150 g grietinės;
1 kiaušinis;
Trinta citrinos žievelė;
Žiupsnelis druskos;
4 valg. š. sviesto;
200 g trintų slyvų tyrės arba uogienės;
4 valg. š. kapotų migdolų;
1 pak. vanilinio cukraus;
Riebalų kepimui.
GAMINIMAS:
Miltus persijoti į dubenėlį ir viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles ir su 2 šaukštais cukraus bei nedideliu kiekiu pieno paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir palaikyti 15 min., kad pakiltų. Ant įdubimo su įmaišalu kraštų suberti 2 šaukštus cukraus, druską, trintą citrinos žievelę, supilti grietinę ir įmušti kiaušinį. Likusiame piene ištirpinti sviestą, supilti į įmaišalą ir suminkyti vientisą tešlą. Uždengti ir apie 30 min. laikyti šiltoje vietoje.
Iš tešlos suformuoti ritinį ir supjaustyti į 12 griežinėlių. Iš jų padaryti paplotėlius, ant jų dėti šiek tiek slyvų tyrės arba uogienės ir užberti migdolų. Suformuoti spurgas. Jas dar 15 min. palaikyti, kad pakiltų. Riebalus įkaitinti iki 180°C temperatūros. Spurgas kepti 5-8 min. Padėti, kad nuvarvėtų riebalai. Likusį cukrų sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Šiame mišinyje pavolioti dar karštas spurgas ir ataušinti. Patiekti šviežias.