Baltųjų pupelių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Baltųjų pupelių sriuba


INGREDIENTAI:

200 g baltųjų pupelių;
1,5 l atšaldyto virinto vandens;
1 ryšulėlis žalumynų;
1 didelė bulvė;
1 didelė morka;
1 svogūnas;
1 žalioji paprika;
1 raudonoji paprika;
½ arb. š. druskos;
2 pomidorai;
100 g lašinukų;
2 valg. š. kapotų petražolių.


GAMINIMAS:

Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos ir užpilamos šaltu virintu vandeniu. Jame brinkinamos 12 val. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryšulėlis kruopščiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas į puodą su pupelėmis. Uždengus dangčiu, verdama apie 1 val. Bulvė ir morka nuskutamos, svogūnas nulupamas ir viskas supjaustomas nedideliais kubeliais. Paprikos, išėmus sėklas ir pertvarėles, supjaustomos šiaudeliais. Visos susmulkintos daržovės suberiamos į puodą su pupelėmis. Sriuba dar 15 min. paverdama, o paskui pagardinama prieskoniais. Pomidorai nuplikomi, nulupami, susmulkinami kubeliais ir sudedami į sriubą. Lašinukai susmulkinami, pakepinami sausoje keptuvėje ir taip pat suberiami į puodą. Sriuba išpilstoma į lėkštes, apibarstoma petražolėmis ir patiekiama karšta.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668