350 g turkiškų žirnių,
500 g jautienos,
1 karka,
1 smegeninis kaulas,
pusė vištos,
4-5 l vandens,
400 g bulvių,
150 g morkų,
60 g svogūnų,
200 g šparaginių pupelių,
200 g kopūsto,
300 g baltųjų runkelių,
250 g špinatų, druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Žirnius iš vakaro pamerkite šaltame sūdytame vandenyje, įberkite truputį sodos. Iš vakaro užmerkite ir karką. Į didelį puodą įpilkite 4 arba 5 litrus vandens, priklausomai nuo to, ar norima tiktai sultinio, ar ketinama iš anksto išsivirti mėsos nuovirą kitiems patiekalams. Vandenį užvirinkite, suberkite žirnius ir virkite toliau. Sudėkite jautieną, karką, smegeninį kaulą, svogūną, nuskustas ir išilgai supjaustytas morkas. Pasūdykite, kai atsiranda putų, nugriebkite.
Įdėkite pusę vištos ir virkite sultinį 3 valandas ant mažos ugnies. Dalį sultinio, skirto kitiems patiekalams, nupilkite į atskirą indą. Į likusį nuovirą sudėkite nuskustas vidutinio dydžio bulves. Kol išvirs, nulupkite, nuplaukite ir išvirkite arba pašutinkite žalias daržoves. Kai mėsa bus pakankamai išvirusi, visų pirma į stalą tiekite sultinį.
Į vieną lėkštę sudėkite mėsą; kitoje lėkštėje vienoje pusėje sudėkite žirnius ir bulves, antroje- daržoves. Taip pat galima patiekti padažinėje pomidorų padažo.