50 g sviesto;
2-3 kiaušiniai;
2 puodeliai avižinių dribsnių;
1 svogūnas;
Šviežių petražolių;
½ ryšulėlio svogūno laiškų;
Druskos ir pipirų;
Tarkuoto muskato riešuto;
Raudonųjų pipirų;
750 ml daržovių sultinio.
GAMINIMAS:
Sviestą dubenyje išsukite iki purumo. Iš lėto pildami kiaušinius suplakite. Suberkite avižinius dribsnius ir sutarkuotą svogūną. Išmaišykite vientisą tešlą. Petražoles ir svogūno laiškus nuplaukite, gerai nuvarvinę smulkiai supjaustykite ir suberkite į tešlą. Pagardinkite druska, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais, muskato riešutu.
Puode pakaitinkite sultinį. Suformuokite apvalius kukulius ir virkite sultinyje 10-15 min., kol išbrinks. Išgriebę sudėkite į lėkštes, užpilkite sultinio ir patiekite su šviežiomis daržovėmis.