750 g šviežių nevirtų krevečių,
10-12 žalių citrinų,
žiupsnelis Kajeno pipirų,
50 g baltųjų svogūnų,
1 arbatinis šaukštelis pomidorų koncentrato,
50 g pomidorų sulčių.
GAMINIMAS:
Krevetes nuplaukite, nuimkite kiautus, sudėkite į nedidelę salotinę, užpilkite rūgščiu citrinų sultimis. Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais, suberkite ant krevečių. Suspauskite, kad krevetės mirktų citrinų sultyse. Uždenkite ir 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
Svogūnus išimkite, sudėkite atskirai. Marinatą nupilkite, nukoškite; supilkite į jį pomidorų koncentratą ir sultis, įdėkite ankštinį pipirą. Viską gerai sumaišykite. Krevetes išdėliokite į nedideles vazeles, pabarstykite svogūnais, užpilkite padažu. Tiekite su sūdytais džiūvėsėliais.