700 g jautienos,
1 vidutinis kopūstas,
250 g turkiškų žirnių,
500 g pomidorų,
400 g baklažanų,
300 g svogūnų,
300 g ankštinių pipirų,
300 g grybų,
300 g morkų,
druskos,
pipirų,
200 g aliejaus.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Dideliame puode pašildykite aliejų, pakepinkite jame mėsą ir svogūnus. Įpilkite vandens (kad mėsa būtų tik apsemta), užvirinkite.
Sudėkite turkiškus žirnius, nuluptus grybus, griežinėliais supjaustytus baklažanus ir ankštinius pipirus, sutrintus pomidorus, nuskustas ir griežinėliais aupjaustytas morkas. Pasūdykite, įberkite pipirų. Įpilkite verdančio vandens ir virkite ant nedidelės ugnies 2-3 valandas, kol daržovės visiškai suvirs. Šis padažas tinka prie ryžių.