Pyragėliai „Saulutės“ su abrikosais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragėliai „Saulutės“ su abrikosais


INGREDIENTAI:

8 pyragėliams:

Tešlai:

42 g kubelis mielių;
2 valg. š. cukraus;
125 ml šilto pieno;
40 g sviesto arba margarino;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
375 g miltų.

Įdarui:

100 g įvairių riešutų ir razinų mišinio (graikinių riešutų, migdolų, anakardžių, lazdyno riešutų, razinų);
4 arb. š. abrikosų uogienės;
50 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
8 konservuotų abrikosų puselės;
1 trynys.


GAMINIMAS:

Sutrupintas mieles ir cukrų suberti į šiltą pieną, išmaišyti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui kartu su 100 ml šilto vandens, sviestu arba margarinu, vaniliniu cukrumi ir druska sudėti į miltus. Suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir laikyti 30 min., kad pakiltų. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo į 5 mm storio lakštą ir formele išspausti šešiolika 8-10 cm skersmens žvaigždžių. Pusę jų dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o likusių viduriukuose išspausti dar po mažą 3-4 cm skersmens žvaigždutę.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Riešutų ir razinų mišinį stambiai sukapoti ir sumaišyti su uogienei bei smulkiais kubeliais supjaustyta marcipanų mase. Įdarą dėti į žvaigždučių, sudėtų į kepimo skardą, vidurį. Ant įdaro uždėti po abrikoso skiltelę. Likusias žvaigždutes dėti ant viršaus taip, kad smaigaliai nesutaptų, o per vidurį matytųsi abrikosų skiltelės (formuoti saulutes). Sluoksnius suspausti, kad suliptų. Trynį išmaišyti su šaukštu vandens ir aptepti pyragėlių viršų. „Saulutes“ kepti orkaitėje 30-35 min.

Patarimas: vietoj abrikosų uogienės galima naudoti vyšnių uogienę ir vietoje abrikosų puselių dėti vyšnias be kauliukų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668