1 nedidelė kopūsto gūžė,
1 morka,
1 svogūnas,
0,75 stiklinės grietinės,
krapų,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Švieži kopūstai supjaustomi šiaudeliais ar kvadratėliais, sudedami į dubenį, pabarstomi druska, patrinami mediniu šaukštu arba, uždengus dangteliu, pamušami. Dalis atsiradusio skysčio nupilama. Paskui įtarkuojama morka, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įberiama cukraus, susmulkintų krapų, išmaišoma, užpilama grietine, vėl pamaišoma ir sudedama į salotinę. Puošiama žalumynais, pomidorų griežinėliais ir tuoj tiekiama. Tinka prie žuvies ar šaltos mėsos.
Pastabos:
Šios salotos gaminamos įvairiai. Į jas galima įtarkuoti obuolio, vietoj svogūno galvutės įpjaustyti jo laiškų, įpilti citrinos sulčių, įberti kmynų, pipirų, įpjaustyti petražolių lapelių, agurklės, vietoj grietinės užpilti majonezu su aliejumi, išplaktu su actu ar citrinos rūgštimi.