Sekmadienio rageliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sekmadienio rageliai


INGREDIENTAI:

16 ragelių:

Tešlai:

42 g kubelis mielių;
250 ml drungno pieno;
500 g miltų;
1 arb. š. druskos;
40 g sviesto;
Miltų lentai pabarstyti;
Sviesto skardai ištepti.

Aptepimui:

1 trynys;
1 valg. š. pieno.


GAMINIMAS:

Mieles sutrupinti ir ištirpinti piene. Dubenėlyje iki vientisos konsistencijos sumaišyti tirpintas mieles, miltus, druską ir sviestą. Tešlą uždengti ir laikyti šiltoje vietoje, kol ji pakils dvigubai. Paskui dar kartą gerai išminkyti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo. Suformuoti 16 vienodo dydžio rutuliukų. Iš kiekvieno rutuliuko padaryti ovalo formos paplotėlį. Juos susukti pradedant nuo trumpesnės kraštinės. Sukant tešlą iš abiejų pusių spausti į išorę, kad kepinys įgautų reikiamą formą.

Skardą ištepti sviestu. Ant jos dėti šiek tiek pariestus ragelius ir palaikyti 15 min., kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Trynį suplakti su pienu. Šiuo mišiniu aptepti ragelius ir kepti 15-20 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668