Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis


INGREDIENTAI:

Biskvitui:

4 kiaušiniai;
150 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
125 g maltų lazdyno riešutų;
150 g miltų;
Žiupsnelis kepimo miltelių
Riebalų skardai ištepti.

Įdarui ir papuošimui:

1 kg vynuogių;
300 g grietinėlės;
2 pak. vanilinio cukraus;
10 g sviesto;
40 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti dubenėlyje su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenėlyje baltymus išplakti su druska iki standžių putų. Juos dėti ant trynių masės. Maltus riešutus sumaišyti su miltais bei kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti.

Kepimo skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir ištepti riebalais. Tolygiai paskirstyti tešlą. Kepti orkaitėje apie 15 min. Nuo iškepusio biskvito nuimti pergamentinį popierių (prieš tai sudrėkinus šaltu vandeniu). Ataušinti ir lygiai apipjauti kraštus.

Vynuoges nuplauti šaltu vandeniu ir padėti, kad nuvarvėtų skystis. Uogas perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Grietinėlę išplakit iki standžios konsistencijos. Pasaldinti vaniliniu cukrumi. Pusę grietinėlės sudėti į konditerinį švirkštą ir laikyti šaldytuve. Likusią grietinėlę tolygiai tepti ant biskvito.

Sviestą įkaitinti keptuvėje. Jame apie 2 min. paskrudinti migdolų plokšteles, kad parusvėtų. Riešutus atvėsinti. Biskvitą aštriu peiliu supjaustyti 4 cm pločio ir 7 cm ilgio keturkampiais. Ant jų uždėti vynuogių puseles, papuošiant jas konditeriniu švirkštu išspaustomis grietinėlės rožytėmis. Atvėsusius migdolus berti ant pyragėlių. Juos patiekti iš karto, o jei tai neįmanom, laikyti šaldytuve.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668