Persikų ir jogurto tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Persikų ir jogurto tortas


INGREDIENTAI:

Biskvitui:

6 kiaušiniai;
Žiupsnelis druskos;
175 g cukraus;
175 g miltų.

Įdarui:

1 kg gerai prinokusių persikų (gali būti konservuoti);
10 arb. š. želatinos;
2 kiaušiniai;
150 g cukraus;
Trinta citrinos žievelė;
1 citrinos sultys;
450 g jogurto;
250 ml grietinėlės;
1 pak. grietinėlės standiklio;
2 valg. š. cukraus pudros;
80 g kapotų pistacijos riešutų;
Šokolado trupinių ir citrininės melisos lapelių papuošimui.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 6 šaukštais šilto vandens, druska bei 100 g cukraus iki purios masės. Baltymus išplakti iki standžių putų, suberti likusį cukrų ir gautą masę dėti ant trynių kremo. Persijoti miltus ir viską atsargiai išmaišyti.

Tešlą supilti į 28 cm skersmens torto formą ir kepti 40 min. Biskvitą išimti iš formos, šiek tiek ataušinti ir perpjauti į du sluoksnius. Šviežius persikus nuplikyti karštu vandeniu, nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Jei vaisiai konservuoti, juos padėti, kad nuvarvėtų skystis.

Dvi persikų puseles atidėti. Pusę likusių persikų supjaustyti skiltelėmis, o kitus pertrinti. Želatiną išbrinkinti. Kiaušinius plakti su cukrumi iki purios masės, įmaišyti trintų persikų tyrę, citrinos žievelę ir sultis bei jogurtą. Į jogurto masę įmaišyti ištirpintą želatiną ir grietinėlę, išplaktą su standikliu. Aplink vieną biskvito sluoksnį dėti torto formos kraštus. Ant biskvito uždėti persikų skilteles, tada pilti 1/3 kremo ir išlyginti paviršių. Viską pastatyti šaltai .

Antrą biskvito sluoksnį dėti ant sustingusio kremo. Puošimui likusį persikų kremą sumaišyti su cukraus pudra. Nuimti torto formos kraštus, visą tortą aptepti kremu. Galima puošti kremo rožytėmis išspaustomis konditeriniu švirkštu. Ant torto dėti skiltelėmis supjaustytus atidėtus persikus. Torto viršų puošti šokolado trupiniais bei citrininės melisos lapeliais. Kraštus apiberti pistacijų riešutais. Pastatyti šaltai, kad sustingtų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668